Бизнес Водещи новини - дясно

Прокуратурата в Добрич не е съгласна с 1000 лева глоба за управителя на „Евроманган“ ЕАД

Районната прокуратура в Добрич протестира решението на Добричкия районен съд, с което на управителя на „Евроманган“ ЕАД Дейвид Уелингс е било наложено наказание „Глоба“ в размер на 1000 лева, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Той е бил предаден на съд по административно наказателно дело за това, че в 30-дневен срок от спиране на плащанията към доставчици и към ТД на НАП по публични задължения на ръководеното от него дружество не поискал от Добричкия окръжен съд да открие производство по несъстоятелност на „Евроманган“ ЕАД.

Добричкият районен съд е признал за виновен 70-годишния Уелингс и му наложил 1000 лева глоба, като за деянието му законът предвижда до 3 години затвор или с глоба до 5000 лева.

Според прокуратурата доказателствената съвкупност по делото налага извода, че по отношение на Дейвид Уелингс са налице единствено отегчаващи отговорността обстоятелства. За това Районната прокуратура в Добрич предлага на Окръжния съд да измени първоинстанционното решение, като увеличи наложената глоба на управителя на „Евроманган“ на 5000 лева.

Предстои делото да бъде насрочено в Добричкия окръжен съд.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *