Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Проверено и споделено от мен - Анита: Спаначени кюфтенца

В предната статия Ви представих няколко от ползите на зеленолистните зеленчуци. Сега ще ви предложа как може да бъдат включени  в рецепта, която не изисква много време за приготвяне и се получават много вкусни – спаначени кюфтенца.   Необходими продукти: Спанак  - около 500 гр. /задушен с 1 скилидка чесън/ Яйца – 2 бр. Кисело мляко 100 гр. + ½ ч.л сода Сирене – 50 гр. Овесени ядки – 100 гр. Семена /ленено, сусамово/ - 2 с.л Начин на приготвяне: Предварително задушаваме  спанака  и оставяме да изстине. Прибавяме содата  към киселото мляко. Разбиваме яйцата и натрошаваме сиренето. Смесваме млякото, яйцата, сиренето и към тях добавяме спанакът и овесените ядки. Объркваме всички продукти, добавяме семената и подправки по желание. Оставяме сместа да престои за кратко. С помощта на лъжица оформяме кюфтенца, върху тавичка застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност. Както ви казах рецептата е изключително лесна, може би най – трудоемкото е почистването на спанака. По желание може да се увеличи количеството на сиренето или да добавите някакъв ваш любим продукт.

Анита Атанасова

c