Храна и напитки

Проверено и споделено от мен – Анита: Спаначени кюфтенца

В предната статия Ви представих няколко от ползите на зеленолистните зеленчуци.

Сега ще ви предложа как може да бъдат включени  в рецепта, която не изисква много време за приготвяне и се получават много вкусни – спаначени кюфтенца.

 

Необходими продукти:

Спанак  – около 500 гр. /задушен с 1 скилидка чесън/

Яйца – 2 бр.

Кисело мляко 100 гр. + ½ ч.л сода

Сирене – 50 гр.

Овесени ядки – 100 гр.

Семена /ленено, сусамово/ – 2 с.л

Начин на приготвяне:

Предварително задушаваме  спанака  и оставяме да изстине.

Прибавяме содата  към киселото мляко. Разбиваме яйцата и натрошаваме сиренето.

Смесваме млякото, яйцата, сиренето и към тях добавяме спанакът и овесените ядки. Объркваме всички продукти, добавяме семената и подправки по желание.

Оставяме сместа да престои за кратко.

С помощта на лъжица оформяме кюфтенца, върху тавичка застлана с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност.

Както ви казах рецептата е изключително лесна, може би най – трудоемкото е почистването на спанака. По желание може да се увеличи количеството на сиренето или да добавите някакъв ваш любим продукт.

Анита Атанасова

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.