Водещи новини - дясно Спорт

Радосвета Симеонова победи в полумаратона в Пловдив

Състезателката на Спортен клуб по лека атлетика „Добруджа 99” Радосвета Симеонова завърши първа сред жените на полумаратона в Пловдив, съобщи тя в профила си във Фейсбук.

Над 1000 атлети от 24 държави участваха в днешното бягане. На старта на Маратон Пловдив бяха победителят в предните две издания на маратона и шампион на Италия Ахмед Насеф, претендентът за почетната стълбица – кениецът Бенард Матека, за когото това ще бъде първото участие в бягането.

Сред българските участници бяха Димитър Каменов, Димитър Маринов. При жените отново кенийки  се бориха за призовите места – победителката в маратона на Братислава с време 2:35:15 Хелън Кимутай и Мораа Ойго – победителка в наскоро провелия се Солунски маратон с време 2:44:30. При дамите миналогодишната бронзова призьорка Виолета Тотева отново взе участие.

За победата при жените на полумаратонската дистанция се бориха многократната шампионка на България в бягания на средна и дълга дистанция и сребърна призьорка от 2017 Радосвета Симеонова и Елена Василева – двукратна призьорка от миналите издания.

При мъжете Димчо Мицов, Деян Атанасов и Красимир Чотов ще спорят за място на почетната стълбичка с бързия кениец Симон Кируи, победител на маратона в Лимасол с време 2:18:00.

Организаторите очакват броят на участниците в 3-те старта в програмата на Маратон Пловдив да надхвърлят 1000. Статистиката на бегачите до сега показва, че ще стартират: 46 участника носещи име Иван, Иванка, Иво, Ивайло и Ива; 39 на име Димитър или Димитрина; 35 на име Георги и 24 с името Александър.

Уикендът на Маратон Пловдив ще започне в събота, 28 април в 10.30 часа с Амбелино кидс рън, бягане за деца на 3 километрова дистанция, което ще се проведе в Цар Симеоновата градина.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.