Водещи новини - дясно Образование

Наученото в часовете по „Православно вероучение” представиха деца от Добрич

С поуки, стихове и притчи възпитаниците на детска градина № 27 „Славейче” в Добрич представиха наученото в часовете „Православно вероучение”.

Гости на тържеството бяха народният представител Даниела Димитрова, един от инициаторите на въвеждането на православно вероучение в детските градини в Добрич, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, зам.-кметът на Тервел Дияна Илиева, началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков, общински съветници, директори на детски ясли, градини и училища от Добрич и областта.

„Целта на обучението по православно вероучение е да предпазва от пороците, като кражбата, лъжата, ненавистта, омразата, надменността, както презрението към нравствените ценности. За сметка на това, да посочим важността на добродетелите“, сподели Анелия Минева – богослов, преподавател по вероучение. Тя подчерта, че от цялостното и качествено възпитание и образование зависи доброто бъдеще на българските деца.

„Това е най-прекрасното тържество, на което съм присъствал. От все сърце ви поздравявам с тези християнски празници. Божията благодат да бъде винаги над вас!“, пожела иконом Иван Дойчев.

„Обучението по „Православно вероучение” е прекрасна инициатива, която се надявам да не спира, да продължава и в училище, защото децата се учат на много и важни ценни неща. Вероучението развива всички морални ценности и нравствени качества. Затова приветстваме родителите, че се съгласиха децата им да участват в тази инициатива“, сподели директорът на детска градина №27 „Славейче“ Виолета Божилова.

Народният представител Даниела Димитрова, която е от инициаторите за въвеждането на обучението по вероучение, благодари на родителите за това, че са позволили на децата си да учат вероучение. Благодарности за добротата, професионализма и любовта, която дават на децата, тя отправи към преподавателите. Депутатът благодари на децата за красивия празник и им подари книжки с детски приказки.

На 31 март 2009 година Общински съвет – Добрич взе решение за провеждане на часове по вероучение за децата от детските градини на град Добрич – на доброволен принцип и реши да се разработи програма “Православно образование, просвета и култура”. Часовете стартираха същата година във всички детски градини.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.