Добрич Общество

Започва пръскане срещу кърлежи в Добрич

Ежегодно дезакаризацията на територията на Добрич стартира в края на април или началото на май, съобщиха от Общината. Сключен е договор за „Дезакаризация, дератизация, дезинфекция и дезинсекция на зелени площи и обекти общинска собственост“.

На 30 април и 1 май започват регулярните обработки срещу кърлежи в Централната градска част, около детски площадки и Градски Парк „Свети Георги“. Обработките ще стартират в утринните часове след  5,30 – 7,00 часа. За да бъдат успешни обработките, е необходимо благоприятни климатични условия, т.е. да не вали дъжд, да няма вятър и силно овлажнена растителност, при наличие на тези обстоятелства обработките ще бъдат отложени за дни с подходящи условия.

На обработените места ще бъдат поставяни указателни табели съдържащи информация за часа на обработката, използвания препарат, карантинния срок и телефон за връзка с изпълнителя.

Въпреки всички мерки, предприемани от общината, е необходимо гражданите също да предприемат превантивни мерки за своята безопасност при разходка сред тревисти и гористи местности. При случай на ухапване, избягвайте отстраняването на кърлежи в домашни условия, незабавно потърсете лекарска помощ от домашен лекар или „Бърза помощ“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.