Водещи новини - дясно Общество

Зам.-министър Николова ще участва в Добрич в извънредно заседание на Регионалния съвет за развитие

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще участва днес, 26 април, в извънредно заседание на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район. То ще се проведе от 10.30 часа в дискусионна зала „Изида“ в парк-хотел „Изида“, гр. Добрич, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
По време на заседанието ще бъдат представени и обсъдени трите варианта за нов териториален обхват на районите от ниво 2 (NUTS 2) в страната.
Инициираната промяна в териториалния обхват на районите от ниво 2, определен в чл.4, ал.3 от Закона за регионално развитие, е свързана с изискванията на Регламент (ЕО) 1059/2003 за установяване на обща класификация на териториалните единици за статистически цели (NUTS) и тенденциите в демографското развитие на българските региони.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството провежда дискусии за новото райониране на ниво регионални съвети за развитие, обхващащи шестте района, на които в момента е разделена страната. В дискусиите участват областните управители на съответните области, кметове на общини, представители на научните среди, бизнес организации, представители на регионални държавни институции и др.
С това се цели широко обществено обсъждане на предложените от междуведомствена работна група варианти за ново райониране на страната, да се чуят позициите и аргументите, за да се стигне до работещо решение за визията на новия подход в регионалната политика.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *