Водещи новини - дясно Култура

Джубокс за слушане на поезия ще има в градския парк в Добрич

Поезиомат – джубокс за слушане на поезия, който ще бъде монтиран в началото на градски парк „Свети Георги“ в Добрич от 2 май до 30 май, съобщиха от Общината.

Поезиоматът съдържа 20 стихотворения, представени на оригиналния език и в превод на български. Автор на проекта е Ондржей Кобза от Чехия, а Добрич е вторият български град, в който поезиоматът ще бъде монтиран през тази година по предложение на Чешкия културен център.

За поредна година Добрич се присъединява към европейската инициатива „Нощ на литературата“, организирана в партньорство с Чешкия културен център в България. Събитието ще се осъществи на 9 май.

В Нощта на литературата ще бъдат представени произведения на съвременни европейски автори, четени от знакови личности от Добрич. Като съпътстващо събитие, в града ни         На 3 май организираме блиц-събитие в Градски парк „Свети Георги“, в близост до поезиомата, с участието на учениците от Театрален клуб „Гео Милев“ при Младежки център – Добрич с ръководител Драгомил Георгиев, които ще покажат в неформална обстановка част от спектакъла „Няма да има по-добри от нас“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.