Водещи новини Добрич Общество

Повече от година коли пропадат в необезопасена шахта в парка на Добрич

За опасна шахта в Добрич, алармира в социалната мрежа Жулиета Радева от Добрич.

Тя написа: „В началото на градският парк от страна на Газзи баба има шахта за отводняване, но с липсващи решетки. При опит да паркираме пропадна едната гума на колата в нея. Добре,че имаше млади хора, които ни помогнаха да излезем от дупката.Вътре бяхме с малко дете. Разбрах,че този проблем е от минала година и никой не прави нищо, за да го отстрани”, написа потърпевшата гражданка.

Стана ясно, че подобен проблем е имало още преди година. Десислава Първанова сподели, че тя е имала подобен проблем миналата година, по време на фестивала „Добрич мези”. „Румънеца и Енчев, както и половината им екип, ми вадиха колата”, сподели тя. В резултат на пропадането, гумата й била разпрана, а джантата – изкривена. „Все още пазя тази гума и Ви предлагам да ги комплектоваме, да сложим по една панделка и да ги занесем като подарък на този, който отговаря за това в Общината”, написа жената.

Добричлия обясни, че вече три пъти е сигнализирал общинската администрация за липсата на решетките.

„Проблемът с този канал е от много време. Подавани са многобройни жалби. Миналата година на 24 юли моята кола също пропадна там, щетите бяха сериозни. Бях с двете деца в колата, кошмарът беше и за трима ни .Наложи се да повикам пътна помощ да изкарат колата,”, сподели друга жена. След консулт с адвокат тя подала иск срещу Общината да се заплатят щетите по колата. Осъдила местната управа. Въпреки това проблемът с тази шахта продължава да е факт.

Оказва се, че и друга жена е пропаднала с колата си там неотдавна. „Пропаднах по същия начин в началото на този месец. Помогнаха ми четирима млади мъже- повдигнаха колата и ми смениха спуканата гума. Беше съвсем нова – на 5 дни, но не ставаше за нищо. Момчетата се усмихваха и повториха три пъти, че се случвало често. Мислех, че го казват ей така, да смекчат нелепата ситуация. Но, като броя пострадалите само под тоя пост, там със сигурност е подходящо да си отвориш гумарница”, споделя друга потърпевша.

Гражданите се притесняват, че дупката е изключително опасна за велосипедисти и пешеходци. „Трябва ли да пострада някое дете или велосипедист,т а да се вземат някакви мерки?!”, питат потребителите в социалната мрежа.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.