Добрич Образование

Патронни дни на добричкото СУ “Св. Св. Кирил и Методий”

От утре, 26 април до 11 май, ще продължи честването на патронните дни в Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Добрич, посветени на 146 г. от създаването на първото градско класно училище през 1872 г.

Ето и някои от акцентите в празничната училищна програма:

На 26.04.2018г – ученици от I до IV клас ще представят на най-дългата книга „Влак – приказен чудак“, създадена от над 200 ученици от I – IX клас, включваща преписани текстове от любими литературни творби и илюстрации по тях, във връзка с национална-та инициатива „Маратон на четенето“.

На 4-ти май ще се проведе Благотворителен бал на училището

За своя патронен празник, 11 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, възпитаници от учебното заведение ще стигнат в празнично шествие до паметника на двамата братя Кирил и Методий в централната градска част. Като радеещи за родното и всичко свято, което сме наследили – пред паметника на своите патронни братя, всички гимназисти ще се хванат на популярно българско хоро, включвайки се в инициативата на Министерство на образованието и науката „Розите на България“. В своето училищно тържество, наградите си ще получат призьорите и първенците на учебното заведение за 2017/2018 год.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.