Каварна Образование

Предстоят състезанията „Млад огнеборец” и “Бързи, Смели, Сръчни” в Каварна

Общинското състезание „Млад огнеборец” и спортно състезание “Бързи, Смели, Сръчни”, ще се проведат на 26 април в Каварна, съобщиха от местния Общински пресцентър.

На 26 април /четвъртък/ от  10 часа на градски стадион „Калиакра“  ще бъде проведен общинският кръг на състезанието по пожаро-приложен спорт „Млад огнеборец“. Участие ще вземат учениците от V –VII клас  от СУ“Стефан Караджа“ и ОУ“Й.Йовков“.

Дисциплините в състезанието ще са две – бойно разгръщане на състезателна пътека и щафета 400 м. с препятствия. Победителят преминава в следващия кръг и ще представлява общината на областното състезание. Организатори на събитието са Община Каварна и Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”- Каварна.

Спортното състезание “Бързи, Смели, Сръчни” предстои да бъде проведемо на 26 април от 13,30 часа в градската спортна зала „Олимпиада”.

Участие в надпреварата ще вземат ученици от начален курс на общинските училища – СУ “Стефан Караджа”, ОУ “Йордан Йовков” и НУ “Братя Миладинови”. В щафетните игри ще се включат и  сборни отбори от I до IV клас.  За всички малки участници, организаторите са предвидили награди.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.