Добрич Образование

От днес започнаха Талеви дни за юбилейната 30-та година на СУ “Д. Талев” Добрич

Седмица, отбелязваща 30-та годишнина от създаването на учебното заведение, започна в СУ “Д. Талев”, съобщиха от училищното ръководство. Дните от 23 до 27 април ще бъдат посветени на патрона Димитър Талев и наречени на името му – Талеви дни.  Събитията, които талевци са подготвили за своята годишнина са под надслова “Нека заедно да направим света по-добър и по-красив!”.

За днес, 23 април е вече се състоя предвиденото Пролетно почистване на двора на училището, подредена беше изложба с отличените творения в конкурса „ Малки изобретатели“- на учениците от първите класове и премина участието на учениците от училището в Маратона на четенето, който Регионална библиотека „Дора Габе“ домакинства.

На 24 април ще се състоят срещи  на учениците от IV до XI клас с пътешественика Росен Андрей Охеда.

За 25 април е са планирани – Празник на Том Сойер  и Пипи Дългото чорапче с петите класове и Детски карнавал с учениците от втори клас, на сцената на училището.

Приключение в планетариума ще има на 25 и 26 април за от всички талевци от втори до десети клас, а на 26 април, на училищната сцена ще има песни, игри и танци в Празничния мини – концерт на учениците, участници в проекта „Твоят час“.

В последният от Талевите дни – 27 април – ще бъде представен Тържествения  юбилеен  училищен  концерт, на сцената на Драматичен театър „Йордан Йовков“- Добрич.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.