Общество

Водоснабдителната мрежа на Добрич е като сито – тече отвсякъде

Работата по водния цикъл в Добрич още веднъж показва, че водоснабдителната мрежа на града тече отвсякъде, като сито, коментира пред журналисти главният инженер на „ВиК Добрич” инж. Павел Павлов.
Показателен за това е и фактът, че 100-хилядния град Добрич потребява за едно денонощие 50 000 куб. м вода, точно, колкото и милионният град Берлин. Но, там загубите са под 20 %, а в Добрич – 80%, коментира инж. Павлов.
По думите му, в момента водата сякаш се налива в сито. „Количествените промени са преминали в качествени. Ние подаваме повече от 50 000 куб. м в денонощие, но не можем да задоволим потребителите, защото водата просто изтича. Затова имаме големи надежди за водния цикъл на Добрич. Наблюденията от водния цикъл в Балчик и Тервел показват как рязко пада подаваната вода”, добави главният инженер .
Той категорично отхвърли твърденията за вътрешно разпореждане да се подава вода с по-ниско налягане. „Не само не пестим вода. Анализите показват, че през последните месеци водното дружество подава с по 5 куб. м в денонощие в повече. Проблемът е от следното естество – от количествени към качествени промени. До такава степен загубите на вода във вътрешната водопроводна мрежа на улиците е голяма, че не можем да надделеем над нея”, коментира инж. Павлов.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.