Водещи новини - дясно Общество

Във фейсбук – революция, а на протест – шепа граждани

По-малко от двайсетина добричлии се събраха пред сградата на „ВиК Добрич” във връзка с тридневната липса на вода, причинена от сериозна авария.
След бурните и цветущи коментари вече трети ден във фейсбук, Дилян Василев решил да провери дали добричлии ще изразят недоволството си, извън социалната мрежа.
Стана ясно, че присъстващите са много по-малко от тези, които са заявили, че ще се отзоват и десет пъти по-малко от проявилите интерес.
„Явно или са се примирили с това, което се случва, или сме способни сме само на Фейсбук революция”, коментираха шепата събрали се граждани.
Това още веднъж им даде основание да заключат, че Добрич няма гражданско общество и всички са доволни в собствения си „уют”.
„Големият проблем на българина е, че не сме солидарни. Никой не дойде, за да сподели проблема с водата в Добрич. Разочарована съм, но знаех, че няма да дойдат хора”, сподели добричлийка.
„Градът обезлюдя, децата си заминаха. Някакъв кошмар е да живееш тук. Има дупки по улиците, непрекъснат режим на водата”, коментира друга жена от Добрич.
„Живяла съм в Испания, но там такъв проблем не само, че не е имало, но и не може да има. Там и при най-малкия проблем, гражданите излизат на улицата и изискват от хората, които са избрали да ги управляват, да живеят нормално. Там има общество, а тук – не”, заключи друга от недоволните гражданки.
Протестиращите сложиха пред входа на водното дружество пробита кофа – символ, по думите им, на държавното дружество. .

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.