Спорт

Радосвета Симеонова е с бронз от националния шампионат по планинско бягане

Радосвета Симеонова стана бронзов медалист на националния шампионат по планинско бягане за всички възрастови групи, който се проведе на язовир Жребчево (Нова Загора), съобщи треньорът на СКЛА”Добруджа-99″ Еманоела Радева.

Състезанието е селекция за оформяне на националния отбор на България за предстоящото Балканско първенство в Врнячка баня, Сърбия, на 5 май.

Състезателите на СКЛА”Добруджа-99″ взеха участие в шампионата с 9 свои възпитаници, като всеки един от тях попадна в челната десетка на трудното трасе, което е изпитание за всеки бегач, съобщи треньорът.

Радосвета Симеонова отново показа класата си на 10-километровото трасе, като финишира трета, непосредствено след сребърната медалистка Мая Недялкова (СК “Стратеш”, Ловеч) и шампионката Маринела Нинева (“Локомотив-Дряново”).

При девойките младша възраст националната състезателка на клуба Алтен Демирова завърши четвърта, а при юношите старша възраст Алишан Али е седми на 6-килоетровото трасе.

Симеонова продължава подготовката си с националния отбор на България на лагер сбор в Сливен,след което ще вземе участие в маратон Пловдив.

Снимки: СКЛА”Добруджа-99″

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.