Храна и напитки

Проверено и споделено от мен – Анита: Ползите от кокосовото масло

Здравейте,

ако сте чели предишните ми статии, може би Ви е направило впечатление, че почти във всяка рецепта, независимо дали е десерт или не, използвам кокосово масло.

Това е така, защото, освен че придава много приятен аромат и вкус, то има и ред полезни свойства, с които ще ви запозная в следващите няколко реда.

Кокосовото масло се състои от мастни киселини, които лесно се разграждат в организма и преминават през клетъчните мембрани. В черния дроб те веднага се преобразуват в енергия, вместо да се съхраняват като мазнини.

Кокосовото масло е перфектно за готвене и печене, тъй като издържа на високи температури без да поврежда структурата си, за разлика от много други масла (като например, зехтинът, който не бива да бъде термично обработван по същата причина). Може да се съхранява на стайна температура, без да  променя състава си или да гранясва. Причината, поради която естествените ненаситени мазнини, които се съдържат в него не гранясват, е силното му антиоксидантно свойство.

И, освен че притежава антимикробни свойства, то е полезно и за:

  • подобряване здравето на сърцето
  • подобряване функцията на мозъка
  • засилва метаболизма и води до премахване на наднормено тегло
  • засилване на имунитета
  • поддържа кожата здрава и хидратирана

Анита Атанасова

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.