Водещи новини Добрич Общество

Отново отвориха системата за прием в детските ясли в Добрич

В сайта на Община Добрич в модула „Прием в детски заведения“ отново бе отворена системата за подаване на заявления и редакции за прием в детските ясли, информират от общинската администрация.

Оттам посочват, че родителите, които желаят техните деца да постъпят в детска ясла през месеците септември, октомври, ноември и декември тази година, при попълване на заявлението за участие в класирането в графа „месец за участие в класирането“ следва да посочат месец май 2018 г.

В Детска ясла 4 „Щастливо детство” на ул. „Л.Каравелов” № 55 свободните места са 26, във филиала на същата детска ясла на ул. „Д. Ковачев” № 2 – 18, а в този по ул. „Теменуга” до бл. 24 – 17, а в детска ясла 4 „Щастливо детство” по ул. „Вардар” № 54 – 46.

Свободните места в детска ясла 5 „Пролет” в ж.к. „Дружба I” са 80, а във филиала й на ул. „Екзарх Антим I” № 2 – 47. Предвижда се 60 деца да бъдат приети в детска ясла 6 „Първи юни” на ул. „Карвуна” № 2, а в тази по ул. „Васил Петлешков” № 18 – 41.

Графикът предвижда системата за прием на заявления за детските ясли да е отворена за регистрации и редакции на заявления от 20 април до 30 май, включително. На 31 май тя ще бъде затворена за редакция и регистрация на заявления и ще бъдат обявени резултатите от класирането.

Записването на класираните деца ще продължи от 1 юни до 14 юни, включително.

Всяко следващо класиране ще се извършва ежемесечно при наличие на свободни места, посочват от общинската администрация.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.