Водещи новини Добрич Общество

Отново отвориха системата за прием в детските ясли в Добрич

В сайта на Община Добрич в модула „Прием в детски заведения“ отново бе отворена системата за подаване на заявления и редакции за прием в детските ясли, информират от общинската администрация.

Оттам посочват, че родителите, които желаят техните деца да постъпят в детска ясла през месеците септември, октомври, ноември и декември тази година, при попълване на заявлението за участие в класирането в графа „месец за участие в класирането“ следва да посочат месец май 2018 г.

В Детска ясла 4 „Щастливо детство” на ул. „Л.Каравелов” № 55 свободните места са 26, във филиала на същата детска ясла на ул. „Д. Ковачев” № 2 – 18, а в този по ул. „Теменуга” до бл. 24 – 17, а в детска ясла 4 „Щастливо детство” по ул. „Вардар” № 54 – 46.

Свободните места в детска ясла 5 „Пролет” в ж.к. „Дружба I” са 80, а във филиала й на ул. „Екзарх Антим I” № 2 – 47. Предвижда се 60 деца да бъдат приети в детска ясла 6 „Първи юни” на ул. „Карвуна” № 2, а в тази по ул. „Васил Петлешков” № 18 – 41.

Графикът предвижда системата за прием на заявления за детските ясли да е отворена за регистрации и редакции на заявления от 20 април до 30 май, включително. На 31 май тя ще бъде затворена за редакция и регистрация на заявления и ще бъдат обявени резултатите от класирането.

Записването на класираните деца ще продължи от 1 юни до 14 юни, включително.

Всяко следващо класиране ще се извършва ежемесечно при наличие на свободни места, посочват от общинската администрация.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *