Водещи новини - дясно Култура

Абитуриент от Добрич с международна награда за актьорско майсторство

Носителят на наградата за актьорско майсторство от 10-ото издание на Международния детски фестивал по изкуствата „Млади таланти” в София е дванайсетокласникът от СУ „П. Р. Славейков“ в Добрич Димитър Димитров, съобщиха от учебното заведение.
Младежът спечели отличието като част от състава на музикален детски театър „Дея” – Добрич, с ръководител Лана Анцаридзе. Той изигра една от главните роли в мюзикъла „Хотел Трансилвания”, с който трупата участва във фестивала и предизвика фурор в НДК.


Димитър отдавна е заявил своята любов към сцената, споделят неговите преподаватели от СУ „П. Р. Славейков“. През годините той е организирал и осъществявал концерти, благотворителни кампании, събития на училищно, регионално и международно ниво. Определят го като талантлив актьор и вдъхновен организатор.
Едва на 19 години, Димитър има богата колекция от роли. Той се проявява като актьор, сценарист, режисьор, хореограф и постановчик.
Сам той споделя, че танците, музиката, театърът, сцената, са неговото настояще и бъдеще, неговият живот.
Още като осмокласник е в основата на традиционния за училището Коледен благотворителен концерт. Възможността със своето изкуство да помага на хората, вдъхновява младия творец. Димитър организира и участва в редица инициативи за набиране на средства за деца в нужда.

Младежът ръководи и театралната трупа STEP BY STEP към училището. Той поставя на сцената на „Славейков“ поредица спектакли, увличайки и по-малките ученици, и своите връстници за различни каузи.Три поредни години той представя авторски спектакли на сцената на международния театрален фестивал APLAUZE, който от 2008 година насам се провежда ежегодно в град Констанца, Румъния. С танц и песен, с респект към изкуството, с вдъхновена актьорска игра, Димитър неизменно завладява сърцата на международната публика и печели уважението на организаторите на фестивала и на всички участници, тъй като неговата трупа е единствената, която е ръководена от ученик.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.