Общество Шабла

800 нови дръвчета бяха засадени в тазгодишната кампания „Да сътворим гора“ в Шабла

По повод международния ден на Земята – 22 април, община Шабла организира кампания „Да сътворим гора“. Инициативата е продължение на вече подетата през 2017 година, откогато върху площ от 6 дка вече раснат над 600 млади дръвчета. Теренът, определен за залесяване се намира в близост до Шабленския фар, вляво от пътя, информираха от общинската пресслужба.

В организацията на мероприятието през тази година са се включили ТП „Държавно ловно стопанство“ – Балчик, осигурявайки посадъчния материал, служители на Общинското предприятие в Шабла, които са подготвили терена и поливането на новозасадените дръвчета.
В зелената кауза участие са взели и ученици от СУ „Асен Златаров“, водени от своите преподаватели, представители на Общинската браншова пчеларска организация и служители от общинска администрация-Шабла. За успешната реализация на начинанието и да покажат на младите, как правилно да засадят дръвчетата са  дошли и служители на Държавното ловно стопанство.

В днешния ден (20 април) са били засадени около 800 дръвчета от видовете явор, ясен, цер, копривка и акация, а най-малкият сред участниците е бил 7 годишният Стефан Иванов – възпитаник от IV група на ДГ „Дора Габе“- Шабла.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.