Балчик Култура

Лъчезар Радов се завръща с нова изложба-живопис в “Двореца”

Самостоятелна изложба – живопис на Лъчезар Радов предстои да бъде открита на 1 май в Галерия “Тихото гнездо” на “Двореца” – Балчик, съобщиха от културния център.

Лъчезар Радов е варненски художник, завършил Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ специалност „Педагогика на обучението на изобразително изкуство“, магистър по живопис при– проф. Димитър Чолаков. Членува в Творческия съюз на Професионалните художници – Русия (ТСПХ, отделение Москва от (2012 г.), както и в Дружеството на Варненските художници от (2013 г.).

За него изкуствоведа Руслан Бахтияров казва: “Той  твори с узнаваем живописен почерк чрез преосмисляне опита на импресионизма и неговия начин за пресъздаване на светлината и въздушността, съхранявайки материалната осезаемост на видимия свят. Художника създава в своите картини устойчиви и трептяши образи тихите кътчета в Двореца в Балчик. Разкрива ни поезията на познати ъгълчета с особенно обаяние, искренна топлота и чувство за хармония на хората с природата, пресъздадени с богатство от багри и звънки мазки върху платното. Художника улавя в движение цветното разнообразие на живота и успява да му придаде  чувство за празничност, за очакване да се случи и преживее нещо необичайно и красиво. По правило за изкуството си, се стреми в изобразителното пространство, да улови определен ред, така че в картината да има светлина, да е наситена с багри и да е хармонично красива. Но това, което веднага се налага в живописта му, още от пръв поглед е ритъмът, с който се редуват цветовете и как те се обединяват, как се отделят формите от фона, как те придобиват в натюрмортите или пейзажа конкретност и яснота.“

Припомняме, че Лъчезар Радов през месец май 2017 година, направи прекрасен дебют във внушителната “Каменна зала” на КЦ “Двореца”. През тази година твореца ще изненада с подготвени нови платна и авторски внушения.

Изложбате ще остане подредена в Галерия “Тихото гнездо” до 15 май 2018 г.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.