Бизнес

Иновации в млечното животновъдство ще представят в Добрич експерти от САЩ

Семинар за иновации в генетиката, ефективно хранене и успешно управление на млечната ферма организира в Добрич Представителството на Американския департамент по земеделие за България.

Форумът ще се проведе на 20 април в комплекс „Изида“. Откриването му е насрочено за 10 часа.

Джей Уейкър, президент и изпълнителен директор, Национална асоциация на развъдчиците в животновъдството на САЩ, ще представи последни иновации в генетиката и развъдната работа в млечното говедовъдство в САЩ. Той управлява и развива дистибуционна мрежа  в много страни  в Азия, Африка и Средния Изток.  Работил е и пътувал в повече от 45 страни, където промотира  Американската генетика както с дистрибутори, така и най-вече директно работейки с фермери и млекопроизводители.  Уейкър е живял в Аржентина в началото на 90те години, а от 2011 до 2014 живее и работи в Австралия.

За новите тенденции в храненето в млечното говедовъдство в САЩ ще говори Скот Йенсен от Университета на Айдахо. Той се занимава с приложни научни изследвания към програмите за работа с производители и предприемачи  в областта на месното и млечно говедовъдство, управление на пасища и пасищно говедовъдство, както и с програмите за деца и млади фермери.

Сред другите дискутирани теми ще са „Хранителни/фуражни рецепти със соя и соеви продукти за преживни животни за подобряване на производството на мляко“ и „Управление на млечното стадо във фермата – развъдна работа, репродукция, най-важното в цялостно успешно управление на фермата.

Участниците ще посетят семейната ферма Рогови в село Котленци. Тя съществува от 1998 година. Началото е поставено с 5 крави, след това през 2000 г. стават 24, за да достигнатдо 180.

Форумът се организира в партньорство с Националната Асоциация на развъдчиците в Животновъдството на САЩ и Американската соева асоциация, както и Асоциацията на вносителите на генетичен материал в България и Националния център за професионално обучение към Тракийски Университет.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.