Добрич Култура

„В света на Дора Габе” – изложба в градската библиотека

Фотодокументална изложба „В света на Дора Габе”, предстои да бъде открита на 23 април в Регионална библиотека „Дора Габе” – Добрич.

Документалната експозиция разкрива съществени моменти от един дълъг и богат на дела житейски път на видната добруджанка чрез документи и фотоси от различни периоди и различни сфери на нейната реализация. Документите са част от библиотечна колекция, създадена с любезното съдействие на г-жа Виолета Пенева, ИК „Пламък” и ЦДА – Дирекция „Архиви”, споделят домакините от градската добричка библиотека.

През 2018 г. се навършват 130 години от рождението на голямата българска поетесата Дора Габе (1888-1983). Свързано с тази годишнина, от Регионална библиотека „Дора Габе” са планирали множество прояви. Като част от инициативите е и фотодокументална изложба „В света на Дора Габе”, представяща документи  за живота и многопластовото творчество на именитата поетеса.  След своето откриване в Добрич, изложбата ще гостува в Национална библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”, както и в други културни институции в областта и страната.

Регионална библиотека „Дора Габе” – Добрич отправя покана към всички, желаещи да се запознаят с представеното в изложбата – тя ще бъде експонирана в централното фоайе на библиотеката и може да бъде разгледана от 23 април до 31 май 2018 г.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.