Балчик Култура

“Художници, Балчик, Любов XVII” с изложба в КЦ Двореца

XVII-то издание на художествения пленер “Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета”, беше белязано и с откриване на изложба от тазгодишните участници в изданието, състояла се в галерия “Тунела”, информираха от Културния Инстититут. Творбите на авторите-пленеристи, селектирани за издание 2018 –  Антон Антонов, Ангел Гаджев, Георги Андонов, Кирил Навущанов, Радослав Ненчев и Румяна Русинова, ще останат в галерията на “Двореца” до края на месец април.

До 24 април. участниците, заобиколени от красотата на неповторимия пейзаж ще имат възможност да се потопят в тазгодишната тема “Море, Небе, Брегове” и да потърсят собствен изказ.

“Художници, Балчик , Любов” е проект, стартирал  през 2001 година по идея на група  художници: Петър Савов, Дарина Янева, Силви Басева, Андрей Янев и Художествена галерия Балчик с уредник Пенка Костова, с изложба през месец юли същата година. Не след дълго Културен център “Двореца“ подава ръка на тази инициатива. В началото на всяка пролет работните лоджии на вила Сюита се превръщат в ателиета, където цари прекрасна творческа обстановка. След проведените пленери и изложби в колекците на ХГ Балчик и ДКИ “ДВОРЕЦА” Балчик са постъпили общо над 70 авторки произведения, припомнят от организационния екип на художествения проект.

Пленерът се осъществява и с любезното съдействие и подкрепа на община Балчик, ДКИ КЦ “Двореца”-Балчик и екипът на “Художници, Балчик, Любов-среща на европейски морета”.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.