Общество

Над 6 хиляди добруджанци са декларирали доходите си

6234 добруджанци са декларирали доходите си за изминалата година пред НАП от началото на данъчната кампания. 2824 от годишните декларации са изпратени по интернет, а 3410 от формулярите са подадени на хартиен носител в офиса на Агенцията и чрез  „Български пощи“. Това показва статистиката за приетите декларации за облагане на доходите в местния офис на Агенцията, съобщават от местния офис на НАП.

Срокът за подаване на годишните формуляри изтича на 30 април, а в оставащите дни от НАП Добрич очакват още над 6000 добруджанци да подадат своите декларации. От приходната агенция предупреждават гражданите, че ако са решили да подават декларацията си в офиса на НАП в последните дни на данъчната кампания, може да им се наложи да чакат на опашки. За това от НАП съветват клиентите си да използват всички възможни начини за подаване на своите документи.

Формулярите си клиентите на Агенцията могат да подадат по пощата с обратна разписка; срещу входящ номер в определени пощенски станции; по интернет, подписани с електронен подпис или персонален код; както и на място в офиса на Аенцията по постоянен адрес.

До края на данъчната кампания (30 април 2018 г.) информационният център на НАП ще работи с удължено време. Експертите на Агенцията ще приемат обаждания и запитвания на телефон 0700 18 700 от 8:30 до 18:00 ч., всеки работен ден.

На телефона на информационния център на НАП 0700 18 700 гражданите и представителите на фирмите могат да получат съвет за декларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски. Избирайки номера, клиентите на НАП могат да ползват и автоматичните услуги, които не изисква разговор с оператор и са достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а именно проверка на здравен статус, справка за регистрация по ДДС и др. Обаждането към телефон 0700 18 700 е на цената на стандартен разговор. Запитвания клиентите могат да изпращат и на имейл адрес infocenter@nra.bg.

Снимка: Капитал

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.