Крими

Масово управление на скутери и мотопеди без регистрационни номера и документ за правоспособност

От полицията алармират за зачестили случаи на управление на нерегистрирани мото-скутери. С настъпването на пролетта и повишението на температурите – доста от движещите се дву и повече колесни моторно-превозни средства  излизат от гаражите, заменяйки автомобилите, като алтернатива за движение в населените места.

След извършени проверки, органите на реда са установили:

На 16 април, около 14:25 часа в с. Попгруево, обл. Добрич е спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели, управляван от неправоспособния водач С.Х. на 22 г. от с. Телериг, обл. Добрич. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е управлявал мотоциклета в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация е отчела наличието на 1,53 промила в издишания от водача въздух.

На 16 април, около 17:15 часа в град Тервел е спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели, управляван от неправоспособния водач О.А. на 31 г. от град Тервел.

На 16 април, около 16:40 часа в град Балчик е спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели управляван от криминално проявения С.К. на 26 г. от с. Кремена, обл. Добрич.

На 14 април, около 15:30 часа в с. Хитово, обл. Добрич – спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели, управляван от неправоспособния водач С.Н. (16 г.) от с. Хитово.

На 14 април, около 17:00 часа в с. Карапелит, обл. Добрич – спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели управляван от неправоспособния водач Б.А. (46 г.) от с. Карапелит.

На 15 април, около 18:45 часа в град Тервел –  спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели, управляван от 62-годишната Н.Т. от град Тервел.

По всички случаи има образувано бързо полицейско производство.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.