Образование

В тренинг за успеха участваха ученици от Финансово-стопанската гимназия

В тренинг, организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие, се включиха учениците от 11-а клас при ФСГ „Васил Левски“ в Добрич, съобщиха от ЦПЛР.

Тренингът бе за типовете личностни характеристики и характеристиките на хората, които ги упражняват. Той  бе организиран от кариерния консултант като практическо приложение на „Теорията за избора на професия“ на известния психолог Джон Холанд. Според него, хората се стремят към такава среда, която отговаря на тяхната личност и им дава възможност да изразят най-пълноценно своите способности, умения, интереси, ценности и желани роли.
Гимназистите се включиха и в дискусия за успели в кариерата си известни личности. От предложените им фотоси те разпознаха доказалите се в своите области на развитие – Бил Гейтс, Мерил Стрийп, Робърт де Ниро, Григор Димитров, Майкъл Джексън, Уитни Хюстън и разказваха, какво знаят за тях.
В края на дискусията всички участници се обединиха около убеждението, че за да успее, на човек са му нужни талант, много труд, силен характер и воля за успех.

Снимка: ЦПЛР

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.