Добричка Политика Регионални - начална

6 партии ще издигнат кандидати на частичните избори за кмет на село Лясково

Шест политически формации бяха регистрирани от Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в частичните избори за кмет на кметство Лясково, община Добричка. На 14 април изтече срокът, в който партиите трябваше да се регистрират в ЦИК. С решение на комисията допуснати са партиите Земеделски народен съюз, ВМРО-БНД, ДПС, АБВ, ГЕРБ и БСП.
На 19 април изтича срокът, в който партиите трябва да регистрират кандидатите си в Общинската избирателна комисия.
Преди това – на 17 април, кметът на Общината инж. Тошко Петков свиква партии и коалиции за консултации за определяне състава на секционната избирателна комисия /СИК/ в село Лясково, съобщават от общинската администрация. За участие са поканени ГЕРБ, БСП, ДПС, “Реформаторски блок”, “Патриотичен фронт”, “България без цензура”, “Атака”, АБВ. Предложените за членове на СИК трябва да отговарят на изискванията на Изборния кодекс.
Частичните избори за кмет на село Лясково ще се състоят на 20 май, според издадения президентски указ. До новия вот се стигна след смъртта на кмета на Лясково Ивелин Ковачев през декември 2017 година, след което постът бе поет от временно изпълняващ длъжността.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.