Добрич Общество

Ученици „осъдиха“ Хитър Петър и Общината в Добрич

Ученици „осъдиха“ Хитър Петър в симулативен процес, провеел се в Деня на отворените врати в Районен съд – Добрич.

Подсъдимият в наказателно дело за кражба, Хитър Петър, е получил условно наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Присъдата бива постановена от ученици от V до VІІ клас в СУ„Любен Каравелов“. Съдебният състав е признал Хитър Петър за виновен, но му определя наказание в минимален размер, след като прецява, че кражбата е маловажен случай, предвид малката стойност на откраднатото.

От доказателствата по делото е станало видно, че подсъдимият е задигнал варена патица от къщата на семейство, което го било приютило за една нощ в дома си. Стопанката разбрала за кражбата на сутринта, след като гостът си тръгнал. Жената установила, че от тенджерата, която била оставена в шкаф в стаята, в която настанили Хитър Петър, липсва патицата, която тя била сготвила предния ден, но след пристигането на госта – скрила. Вечерта сервирала хляб, лук и сланина, с намерението супата от патица да изядат  двамата с мъжа си, след като гостът си тръгне. Хитър Петър обаче усетил миризмата на варена патица, открил тенджерата, излапал половината месо, а  другата половина скрил в торбата си.

“Ученическият съдебен състав реши, че  подсъдимият трябва да плати и обезщетение от 40лв. на пострадалата стопанка, на колкото е била оценена патицата, както и 100 лв. обезщетение за претърпяното от жената безпокойство” – гласи информацията от Добрички окръжен съд. 

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.