Водещи новини Добрич

Предлагат 50 лева такса „Паяк” в Добрич

Такса от 50 лева за освобождаване на принудително преместено поради неправилно паркиране автомобили предлага кметът на Добрич Йордан Йорданов. Това предвиждат промени в Наредбата за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич. Те ще бъдат обсъдени на предстоящото на 24 април заседание на Общинския съвет.
Те предвиждат в случаите, когато преместването на автомобила с „паяк” се преустанови на място, таксата да е двойно по-малка – 25,00лева.
За престой на паркинг на принудително преместени коли таксата ще е по 1 лев за всеки час престой.
Проектът предвижда също двойно увеличение – от 10 на 20 лева, за отблокиране на принудително задържано МПС чрез използването на скоба.

Таксите за преместен с „паяк” автомобил ще се плащат на касата на паркинга, където е откаран репатрирания автомобил, за което се издава касов бон. Паркингът ще е охраняем и е на непрекъснат 24 часов работен ден, като престоят на принудително отстранените МПС там се заплаща по 1/един/ лев за час престой.

Направените предложения са във връзка с предстоящото пускане в експлоатация на репатриращ автомобил и организиране на паркинг за принудително отстранените МПС. Кметът посочва, че с постоянното увеличаване на броя на новорегистрираните коли и интензивността на движението на територията на града, както и във връзка с многобройните случай на неправилно паркирани автомобили, е необходимо да се гарантират изпълнението на утвърдената организация на движение и спазването на реда за паркиране на определените за това места.

Снимка: novinar.bg

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.