Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

33-и Международен бридж фестивал"Добрич 2018" - ден втори

На петък 13-ти, завърши и втория състезателен ден на 33-я Международен бридж фестивал "Добрич 2018", в който се изиграха турнирите за смесени двойки и главния двойков турнир, отчетоха от организационния екип на форума.
При смесените тандеми повод за радост са имали румънците Симона и Костаке Дарие, спечелили първото място в последната игра срещу добричката двойка Драганка и Стефан Георгиеви, които са заели почетната втора позиция. На трето място са се класирали Даниела Инджиева и Радослав Радев от Варна.
 Смесени двойки - класиране:
  1. Симона Дарие и Костаке Дарие - Румъния
  2. Драганка Георгиева и Стефан Георгиев - Добрич
  3. Даниела Инджиева и Радослав Радев - Варна
В главния двойков турнир шампионската титла е била връчена на Станислав Недков /Добрич/ и Радослав Радев /Варна/. Втори са останали Иван Величков /Ст.Загора/ и Гроздан Русинов /Хасково/. На трето място са застанли изпълнителния директор на Румънската бридж федерация Мариус Джорджеску и неговия партньор Драгош Лесан. "Звездната" двойка на Диана Дамянова и Виктор Аронов /"К1"-София/ са се задоволили с петото място, спечелвайки наградата за най-добра смесена двойка в турнира. Президента на Българската бридж федерация Тони Русев /Ст.Загора/ и партньора му Христо Христов /София/ са класирани седми, а заедно с десетото си място Пламен Ганчев и Валентин Калчев са отнесли  наградата за най-добра добричка двойка.
 Главен двойков турнир - класиране:
  1. Станислав Недков /Добрич/ и Радослав Радев /Варна/
  2. Иван Величков /Ст.Загора/ и Гроздан Русинов /Хасково/
  3. Мариус Джорджеску и Драгош Лесан /Румъния/
  • Най-добра смесена двойка в турнира - Диана Дамянова и Виктор Аронов /"К1"-София/
  • Най-добра добричка двойка - Пламен Ганчев и Валентин Калчев
По-късно днес и утре от 10:00 часа, са планирани двете сесии на открития отборен турнир където също се очакват много оспорвани мачове между много класни отбори от България и Румъния.
c