Водещи новини Образование

Добруджанският технологичен колеж изпрати абсолвентите си (снимки)

На тържествена церемония днес бяха връчени дипломите на 15 абсолвенти на Добруджанския технологичен колеж. Те завършват като професионални бакалаври в три специалности – „Земеделска техника и технологии“, „Ремонт и експлоатация на транспортна техника“, „Ремонт и експлоатация на електронни устройства“.

Гости на церемонията бяха народният представител Даниела Димитрова, зам.-кметът на Добрич д-р Емилия Баева, зам.-областният управител Живко Желязков, общинският съветник Боян Саркизов, близки на абсолвентите.

„Колежът е създаден преди 30 години. През последните 22 от тях той е част от структурата на Технически университет – Варна. Преследвайки високите си цели ДКТ осигури повече от 800 висококвалифицирани специалисти в областта на електрониката, автоматиката, земеделската техника и транспортната дейност“, посочи директорът на колежа доц. Д-р инж. Радко Михайлов. Той пожела на абсолвентите на добър път, попътен вятър и успешна реализация на техните мечти и желания.

Завършващите колежа бяха поздравени и от заместник-ректора на Техническия университет доц. дн Тошко Петров, който им пожела да запазят дръзновението и да следват целите си. Пожела им успешна професионална реализация, бъдеще, изпълнено с положителни емоции, с резултати и успехи.

Приветствия бяха отправени от заместник-областния управител Живко Желязков и заместник-кмета д-р Емилия Баева.

Церемонията продължи с празнична програма, поднесена от възпитаници на СУ „Св. Кл. Охридски“, и тържествено връчване на дипломите. От името на колегите си отличничката на випуска Донка Стоянова благодари на преподавателите за разбирането, знанията и уменията, на които са ги научили.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.