Водещи новини - дясно Крими

С прокурор от Добрич начело стартира преди 20 г. Апелативната прокуратура

Варненската апелативна прокуратура чества 20-годишнината от създаването си. За рождена дата се приема 18 март 1998 г., когато с протокол №10 от заседанието на Висшия съдебен съвет  е решено избраните апелативни прокурори и председатели на апелативни съдилища да встъпят в длъжност. С решение на ВСС от 21 януари 1998 г. са определени съдебните райони на апелативните съдилища. В района на Апелативния съд със седалище Варна са включени съдебните райони на окръжните съдилища в Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Разград и Търговище, респективно и на Апелативна прокуратура във Варна.

Първият административен ръководител на Апелативната прокуратура във Варна е Васил Миков. Той е бивш окръжен прокурор на Добрич, сега е във Върховната касационна прокуратура.

Изпълняващият функциите на административен ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Вилен Мичев връчи днес почетни плакети „20 години Апелативна прокуратура – Варна“ на прокурори с най-дълъг стаж в Апелативната прокуратура, както и на бившия член на ВСС Бочо Цветков. Сред поканените на тържеството бяха административните ръководители на окръжните прокуратури във Варна, Добрич, Разград, Силистра, Търговище и Шумен, на районните прокуратури в апелативния район, завеждащи окръжни следствени отдели и целият колектив от прокурори и съдебни служители на Апелативната прокуратура.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.