Водещи новини - дясно Добрич Общество

Изчезнаха цветята от уличните дупки в Добрич, инициативата главоломно се разраства

Цветята от двете огромни дупки по бул. „Трети март” – пред входа на магазин „Сапунджиев и син”, са изчезнали, установи репортер на ПроНюз Добрич. Те бяха засадени в навечерието на Цветница от двама бизнесмени в знак на протест срещу състоянието на пътната инфраструктура в града.

Сега са останали бегли следи само от тревата. Там е и боядисаната в червено гума, както и дупките – освен въпросните две, така и стотиците по пътя.

Цветята са останали под гумите на тежкотоварен автомобил, който минал отгоре им, обясни Веселин Гроздев, един от инициаторите на акцията „Да разкрасим дупките за Цветница”.

„За сметка на това имам доста последователи”, сподели Гроздев. Стана ясно, че идеята вече е приложена на дело от други бесни на уличните дупки граждани не само в Добрич, но и в други части на страната. Борчета, фикуси и други растения никнат из зейналите дупки по пътищата в Добрич, Радомир, Сливен, а скоро и на други места.

„Така и трябва да бъде… Благодарение на това, че има хора, които не са съгласни със статуквото и го показват, се развиваме нанякъде”, сподели Гроздев.

Инициативата на Веселин Гроздев и Иван Сапунджиев е наречена „Засади цвете в улична дупка, спаси живот”. Чрез нея бизнесмените призоваха гражданите на Добрич да залесят улична дупка по пътната мрежа на града.

Според тях, полето за изява е необятно и могат да се засадят, както млади овошки в стандартните за града дупки с диаметър 30-50 см и дълбочина 10-20 см, до дълголетни дървета като 100-годишен дъб, топола и др. в дупките с диаметър над 50 см и дълбочина над 20 см.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.