Водещи новини Крими

Протести в Добрич и София в подкрепа на Желяз Андреев

Протести в защита на арестувания по искане на властите в САЩ Желяз Андреев ще се проведат в родния му Добрич и в София. Те са насрочени за 12 април от 18 часа пред Съдебните палати.

„Да попречим на това един невинен човек да бъде екстрадиран в САЩ по абсурдни обвинения, само защото си е изпълнявал работните задължения”, призовават организаторите. „Нека се обединим и подкрепим Желяз и справедливостта”, допълват те.

Днес в Окръжната прокуратура в Добрич ще бъде внесено искането на съда за временното задържане на 29-годишния Желяз за срок до 60 дни.

Желяз Андреев, който беше задържан по искане на прокуратурата в Маями, е обвинен в търговия със Сирия в нарушение на ембаргото на Съединените щати. Общо петима българи са разследвани от американските власти за незаконна търговия с близкоизточната държава.

29-годишният Желяз, който вече беше арестуван в Добрич по това разследване, вероятно ще остане в ареста за 60 дни. Властите тепърва ще решават дали да уважат искането на Съединените щати той да им бъде предаден.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.