Добрич Общество

И в Добрич вече има саниран блок по националната програма

Първият саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Добрич вече е факт
Жилищната сграда е блок номер 36 в  квартал “Дружба”.  Той е на 8 етажа с общо 40 апартамента, подобрени са енергийните характеристики в двата входа на блока.

След изпълнението на пакета от енергийно ефективни мерки са постигнати следните резултати – енергийни спестявания от около 450 MWh/годишно, с екологичен еквивалент 26 тона/годишно спестени емисии СО2 и не на последно място повишен комфорт на обитаване на сградата. B резултат на ремонтните дейности сградата вече e c клас на енергопотребление “С”.

В момента се изпълняват дейности по енергийната ефективност на още 11 многофамилни жилищни сгради, посочват от Общината. По оперативна програма „Региони в растеж“ ще се подобрят енергийните характеристики на още 9 сгради.

Предвижда се общият брой на жилищните сгради, които ще бъдат санирани в Добрич, да бъде 50.

Днес санираният блок бе официално открит от кмета Йордан Йорданов. Архиерейският наместник отец Иван Дойчев отслужи водосвет за здраве на живеещите в блока.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.