Общество

Възможност за участие в Конкурса Екообщина 2018

До 20 май 2018 година ще се приемат проекти за участие в Конкурса Екообщина 2018, организиран от Френското посолство в България и под патронажа на Президента на Република България, както и с подкрепата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на околната среда и водите.

В Третото поред издание на Конкурса са включени две нови категории за граждани / НПО:

1) Спорт и гражданско общество (проекти на граждани).
2) Спорт и гражданско общество (проекти на НПО, асоциации, спортни клубове и др. сдружения от граждани).

Кой може да кандидатства?
Всички граждани или обединения на граждани (училище, асоциация, спортен клуб…), които насърчават хората да спортуват и участват в демократизацията на достъпа до спорт.

  • 1) Спорт и гражданско общество (проекти на граждани)
  • Тази подкатегория е насочена към отделните граждани, които имат идея или проект как да направят спорта по-достъпен в тяхното населено място. Ако сте група приятели, екип ентусиасти и не сте част от по-голямо сдружение/компания, тази под-категория е за Вас. Всеки проект следва да е разработен от екип, наброяващ до 5 човека.
  • 2) Спорт и гражданско общество (проекти на НПО, асоциации, спортни клубове и др. сдружения от граждани).
    Ако Вие сте спортен клуб, училище, асоциация или НПО и имате проект, който ще направи спорта достъпен за възможно най-много хора, можете да кандидатствате в тази под-категория. Вашият представителен екип следва да наброява до 10 човека.

Какъв тип проекти се очакват?
Може да става дума например – тези примери, разбира се, не са изчерпателни – за училище или преподавател, които търсят финансиране за закупуването на спортно оборудване за учениците, за спортна асоциация, обединяваща няколко спортни клубове и опитваща се да реновира общинска спортна зала, за гражданско сдружение, което иска да изгради площадка за игри или спортни съоръжения в своя квартал, за група приятели, които спортуват на улицата и искат да създадат асоциация или инфраструктура, за да се събират, или за страстен любител на спорта, голям спортист, който споделя страстта си и насърчава физическата дейност.

Как да кандидатствате?
Кандидатите (училища, асоциация, спортен клуб, ангажирани граждани…) трябва да попълнят въпросника по-долу и да го върнат на Посолството на Франция в България на следния адрес: contact@ecoobchtina.bg или по пощата на следния адрес:

Френски институт в България
Милена Иванова
площад Славейков № 3, п.к. 673, 1000 София

Можете да свалите въпросниците на този линк.

Как протича конкурса?
След преглед на всички кандидатури ще бъдат предварително подбрани 10 проекта и кандидатите ще бъдат поканени за участие в уъркшоп на 12 юни 2018 г. Този уъркшоп ще бъде повод за обмен и консултации, за да бъдете подпомогнати в управлението на Вашия проект с цел да го направите финансово и човешки устойчив и да превърнете днешните бенефициенти на проекта в утрешни действащи лица.

На следващ етап един проект ще бъде определен за носител на наградата „ЕКООБЩИНА 2018 – категория „СПОРТ И ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО”” и ще получи финансова или материална награда в зависимост от проекта и на стойност 4000 лева.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.