Добрич Крими

Дилъри на дрога в Добрич се споразумяха за минимални присъди

Окръжният съд в Добрич е одобрил споразумения, постигнати между прокуратурата и двама подсъдими за разпространение на дрога – 33-годишният Исмаил Д. от Добрич и 24-годишният Калоян К. от Варна.

Двамата са се признали за виновни в това, че на 26 юли миналата година в Добрич, в съучастие помежду си, без надлежно разрешително, са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 188.50 грама марихуана и 4.83 грама кокаин, на обща стойност 1903.80 лева – информираха от пресслужбата на съдебното ведомство.

Добричлията е признал също, че на същата дата в жилище в Добрич е държал 0.32 грама кокаин. За всяко от деянията мъжът е получил  различни наказания, като за по-тежкото от тях, ще изтърпи – лишаване от свобода за срок от 11 месеца при първоначален общ режим. От данните по делото е станало видно, че той е и с предишни осъждания.

За 24-годишният варненец, който е с чисто съдебно минало, е било постановено да търпи условно наказание  „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, с 3-годишен изпитателен срок.

И двамата наркодилъра са потвърдили пред съда, че са подписали доброволно споразуменията и са наясно с последиците им за влезли в сила присъди.

Съдебните актове, постановени от Окръжен съд – Добрич са окончателни.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.