Добрич Каварна Политика

Евродепутатът Петър Курумбашев ще посети Добрич и Каварна

Евродепутатът Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в ЕП, ще се срещне с граждани на Добрич и Каварна.
С граждани на Каварна Курумбашев ще се срещне на 13 април, петък, от 14 часа в залата на Общинска администрация Каварна.
В 18 часа  е срещата му в Добрич, в Огледална зала „Нели Божкова“.
Петър Курумбашев е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) и единственият член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП (TRAN) от България. Той работи активно за стимулирането на прехода на транспортния сектор към чиста енергия чрез насърчаването на електрическата мобилност и използването на горивни клетки и водород.
По инициатива на Петър Курумбашев идеята за финансови стимули и насърчаване на електрическата мобилност и водород в транспорта бяха включени и в доклада на Европейския парламент относно бюджета на ЕС след 2020 г.
В началото на месец март Петър Курумбашев бе сред съорганизаторите на конференция в София, посветена на електрическата мобилност, в рамките на която своите виждания по темата споделиха представители на Европейската комисия, български общини, експерти от Виена, Барселона и Копенхаген и водещи автомобилни и ИТ компании.
През март Петър Курумбашев получи наградата за евродепутат на годината в категория “Транспорт” по време на тазгодишното издание на конкурса MEP Awards.
В Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в ЕП (ИТРЕ) в момента г-н Курумбашев работи по доклад на тема “Киберсигурност”, като една от главните му “битки” в парламента е да има по-силна Европейска агенция за киберсигурност (ENISA) – с повече правомощия, повече служители, отговорности и т.н. Също така той бе докладчик и по ePrivacy – регламент за защитата на личните данни в интернет, като някои ключови негови предложения бяха приети с голямо мнозинство.
Важни предложения на П. Курумбашев, целящи да бъде насърчено развитието на малкия и средния бизнес, бяха отразени и в стратегията за онлайн търговия.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.