Балчик Без категория

Ден на отворените врати в Районен съд – Балчик

Районен съд – Балчик ще проведе Ден на отворените врати на 12 април. От поканата ще се възползват ученици от ОУ“Антим Първи“- Балчик, които ще имат възможност да посетят съдебна зала и да се запознаят с работата на отделните служби, деловодства и регистратурата на съда. Подготвено е учениците да разгледат и специално адаптираната зала за щадящо изслушване на деца, които се налага да бъдат разпитани по наказателни или граждански дела, съобщават от отдел Връзки с обществеността на съдебната институция.

Като акцент в програмата на събитието ще бъде лекцията, подготвена от двамата магистрати, разглеждащи наказателни дела в Районен съд – Балчик. Съдиите Даниела Игнатова и Галин Георгиев ще говорят пред учениците за структурата и функциите на съдебната власт, за статута на съдиите, прокурорите и следователите и за престъпленията, извършвани от непълнолетни.

Младите граждани на Балчик в Деня на отворените врати ще имат възможност да разгледат и изложбата, посветена на Кръстю Мирски – един от първите председатели на Районен съд – Балчик.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.