Водещи новини - дясно Култура

Приключва записването за поп-рок конкурса „Сарандев”

На 13 април изтича срокът за заявки за участие в тазгодишното издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев”. Той ще се проведе в Добрич от 16 до 18 май, съобщиха от Общинския младежки център в града, който е един от съорганизаторите.
Конкурсът ще премине под мотото „Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!”

Участие в него могат да вземат участие млади певци – индивидуални изпълнители от 11 до 30 годишна възраст, разпределени в три възрастови групи: първа възрастова група – от 11 до 14 години, втора възрастова група – от 15 до 18 години, трета възрастова група – от 19 до 30 години.

Заявки за участие с демозаписи се приемат до 13 април по електронен път на e-mail: omc.dobrich@gmail.com или на адрес: гр. Добрич – 9300, пл. „Стария орех”№1, П.К.15.

Демозаписите трябва да включват до две песни, желателно е една от тях да е на роден език.
Селекционна комисия ще прослуша демозаписите и ще определи допуснатите до втория етап на конкурса. Той ще се проведе от 16 до 18 май. Конкурсът ще завърши с гала концерт и връчване на наградите
Участниците се оценяват от международно жури. Участниците си оспорват награден фонд от 5000 лв. Присъждат се Гранд при – статуетката на конкурса, както и първа, втора и трета награда във всяка възрастова група, а също и специални награди на фирми-спонсори.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.