Водещи новини - дясно Спорт

Радосвета Симеонова и Данчо Петров бяха най-бързи на Великденския крос в Разград

153-ма бегачи се включиха в петата надпревара по петкилометровото трасе по разградските улици днис. 57 мъже и 31 жени участваха в индивидуалното състезание, а останалите тичаха в щафети от по 5 поста, съобщи „Дарик”-Разград.
Пръв с рекордно за състезанието време финишира 28-годишният добричлия Данчо Петров от Fit2run-Варна. Той избяга петте километра за 16 минути и 11 секунди, което е с 5 секунди по-бързо от миналогодишното му постижение. През 2017 г. младежът, който преди години стана известен с това, че  мечтае да стане шампион и има талант за това, но няма средства и се храни само с баничка на ден, отново се изкачи най-високо на почетната стълбичка пред паметника на Майстор Манол в Разград. Втори финишира 17-годишният Иван Иванов от СК”Супер-спорт”-Варна, а трети – Валентин Балканов, също от СК”Супер-спорт”-Варна.
Най-бързата жена по улиците на Разград бе 24-годишната  Радосвета Симеонова от клуб „Добруджа-99”-Добрич. Тя е победител от изданието на Великденския крос през 2016 г., и след днешния финиш имаше сили за още две обиколки по трасето на щафетата и практически пресече финалната лента три пъти. На второ място при дамите е 36-годишната Таня Димитрова от СК”Костенец”, а на трето – 39-годишната Еманоела Радева от СК”Добруджа-99”.
Най-бързи сред 13-те щафетни отбора бяха петимата от Fit2run-Варна, след тях финишираха „Опасни тревопасни” – тим, съставен от вегетарианци от различни градове, на трета позиция бе един от тийнейджърските отбори от Разград – „Непобедимите”, участниците в който са на 13-14 години.

Призьорите на 5 километра се снабдиха с ваучери за спортни стоки на стойност между 100 и 50 лева, а тези в щафетата — ваучери за използване базата на Лудогорец, приключенска литература и бъфове/ранички. Всяко дете под 18 години, което взе участие в кроса, получи като подарък спортен шал или чанта-раничка с логото на “Зелена стъпка”.
Награди имаше и за победените. В томбола бяха изтеглени предметни призове, свързани с любителското бягане. Най-голямата награда бе футболна топка с автографи от шесткратните шампиони на страната „Лудогорец”, спечели я 12-годишната Виктория Иванова от Разград.
Партньори в организацията на клуб „Зелена стъпка” са община Разград и ПФК”Лудогорец 1945”.

“Дарик”

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.