Добрич Образование

Ученици от ЕГ “Гео Милев” със собствена идея за ранно оповестяване при опасност от наводнения пред ОУ

Своя собствена идея за ранно оповестяване при опасност от наводнения, по проект над който работят, представиха ученици от ЕГ „Гео Милев“ – Добрич, по време на посещение в Областна администрация и среща с Областния управител Красимир Кирилов – информират от пресслужбата на градоначалника.

На 02 април, ученици от езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич и тяхната преподавателка по информатика и ИТ Мария Кирилова, са посетили Областна администрация, във връзка с проект, по който децата, подпомагани от своя педагог работят. Децата са били посрещнати от главния експерт по организационно-мобилизационна подготовка в администрацията инж. Красимир Куртев, когото са запознали с повода за посещението си в Областна администрация.

Г-жа М. Кирилова е разяснила инициативата на своите възпитаници от гимназията и работата им по проект, свързан с водите, в който следва да изнамерят и предложат собствена иновативна идея. Обсъждайки темата „вода“, учениците сами достигнали до решение да разработят система за ранно оповестяване, с която да се предотвратяват наводнения. Главният експерт инж. Куртев ги е запознал със сега действащата системата, която в момента функционира по отношение наблюдение нивата на водните обекти на територията на цялата област.

Със средношколците се е срещнал и Областният управител Красимир Кирилов, който е поздравил младежите и преподавателят им и им е пожелал успех в начинанието,изразявайки увереност, че като млади хора ще допринесат за подобряване качеството на живот в родния им град и региона.

Учениците от езиковата гимназия са получили и възможност да видят работата на оперативния дежурен в Областна администрация и да научат подробности около организацията и начина на работа при възникване на потенциално опасна ситуация от страна на службите, чиято отговорност е опазването и съхраняването на живота и имуществото на жителите на област Добрич.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.