Добрич Здраве

Стартира кампания „Бъди здрав” в Добрич

За трета поредна година общината в Добрич организира кампания „Бъди здрав“. Проявите ще се проведат на Алея на здравето, обособена през Скейт парка в градския парк „Свети Георги”.

Днес от 15:00 до 17:00 ч. ще бъде открит здравен пункт за измерване на кръвно налягане, кръвна захар, индекс телесна маса и диагностика на здравето с биоскенер. Предоставяне на информационни брошури.

От 16.00 ч. ще се състои официалното откриване на Седмицата на здравето с участието на хип-хоп формация NNS crew при Общински младежки център „Захари Стоянов”/ОМЦ/, Студио за поп-рок певци „Сарандев” при ОМЦ „Захари Стоянов”.

От днес до 5 април в Художествената галерия ще се организират презентации „Хармонията на здраво тяло в гръцкото изкуство”. Витрини с библиотечни документи по повод 7 април – Международен ден на здравето пък ще има в Регионална библиотека „Дора Габе”. В детските ясли ще се проведе Празник на Витамините.

В рамките на кампанията са предвидени също дни на отворени врати в ДКЦ І, ДКЦ ІІ, Център за психично здраве „Д-р Петър Станчев” с безплатни прегледи от д-р Жанета Стефанова /дерматовенеролог/ – безплатни прегледи за профилактика на псориазис, д-р Силвена Цветанова – гастроентеролог ще извършва безплатни прегледи за профилактика на язвената болест и НР инфекции, Д-р Валери Веселинов /хирург/ – безплатни ехографски прегледи на млечна жлеза, Безплатни прегледи при специалисти психиатри

В детски градини с номера 8, 9 и 10 на 3 април ще се проведат тържества „Здравословно аз ще ям, за да стана най – голям”.

На 3 април от 10.30 часа на площадката пред Изида се организират крос и колоездене за здраве, съвместно с ученици и учители от СУ “Г.Сава Раковски” в Градски парк “Свети Георги”

Ще има още беседи в пенсионерските клубове, демонстрация на СК по художествена гимнастика и борба към СУ „Г. С. Раковски”, спортни игри между потребители на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Защитени жилища за лица с умствена изостаналост, демонстрация по канадска борба, спортни игри с участие на потребители и възпитатели на Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания /ЦНСТ/ и Център за обществена подкрепа /ЦОП/, обучение за медицински специалисти, „Здрави и силни” – спортен турнир на учениците от трети клас при СУ „Димитър Талев”и ОУ „Христо Ботев”.

Програмата предвижда още среща разговор с Весела Тотева /журналист и автор на биографичната книга „Падение и спасение”/ за силата да излезеш от ада на зависимостта.