Образование

ПГАС-Добрич е със сребро от състезанието “Млад фермер”

Отборът на Професионална гимназия по аграрно стопанство  в Добрич отново е със сребърен медал от регионалният етап на национално състезание „Млад фермер“, съобщи директорът на учебното заведени Господин Господинов.

Той се проведе от 29 до 31 март в ПГСС „Ангел Кънчев“ в Русе. В състезанието участваха 29 отбора, които мериха сили в три направления: Механизация на селското стопанство, Растениевъдство, Животновъдство.

За направление „Механизация на селското стопанство“ за ПГ по аграрно стопанство се състезава Мохамед Мюджелиб Неджиб от 11 клас, професия „Фермер“.

Състезанието се проведе в два модула. Първият бе електронен тест за водач категория „Ткт“, а вторият – майсторско управление на колесен трактор. Ученикът от Добрич спечели златен медал, купа и грамота.

В направление „Растениевъдство“ се състезава Станимир Василев Димитров – 11в клас, професия „Фермер“. Модулите, по които се състезава, са разпознаване на семена от зърнено-житни, зърнено-бобови, технически и зеленчукови култури, както и присаждане на лоза на маса с ножица Омега.

Той спечели сребърен медал, грамота и купа.

В направление „Животновъдство“ се състезава Ергин Ердинч Сали – 11в клас, професия „Фермер“. Модулите бяха разпознаване на фуражи и фуражни добавки и хигиена на млекодобива и хуманно отношение към животните. Той спечели трето място и бе отличен с грамота, купа и медал.

За пореден път учители и ученици показаха, че в ПГ по аграрно стопанство обучението е на ниво и че съществуват традиции в подготовката на участниците за състезанието, посочи Господинов.

Ръководството и колективът на ПГ по аграрно стопанство гр. Добрич изказват благодарност на фирми ЕТ“ Пряспа – Светозар Киров“ и Пол Аграр Кампани – АД с. Красен, които предоставиха базите и техниката си за подготовка на участниците.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.