Добрич Здраве

В Добрич стартира Седмица на здравето

С изпълнения на Хип-хоп формация NNS crew и Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Общински младежки „Захари Стоянов” Община Добрич откри Седмица на здравето, която ще се проведе до 5 април, съобщиха от общинската администрация.

Инициативата е посветена на Световния ден на здравето – 7 април. На алеята на здравето талантливите деца на добруджанския град за пореден път предизвикаха бурни аплодисменти със своите изпълнения и очароваха публиката Цяла седмица от 2 до 5 април Община Добрич предлага различни спортни инициативи за малки и големи, които желаят да водят здравословен начин на живот и се интересуват от възможностите да спортуват и да се грижат за здравето на своите деца.

В рамките на седмицата са организирани спортни турнири, спортни демонстрации, здравни беседи, Ден на отворени врати в ДКЦ I, ДКЦ II и Центъра за психично здраве, безплатно измерване на кръвното налягане, безплатни прегледи и консултации и др. Закриването на кампанията е 5 април от 13.30 часа с обучение на медицински специалисти на тема „Превенция на агресия и рисково поведение в ранното образование.