Култура Тервел

С богат културен календар Тервел се готви за празника си

Ясна е вече програмата за проявите, които тази година ще изпъстрят живота на тервелчани през пролетните месеци, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

Началото ще бъде поставено на 11 април, когато децата ще се насладят на спектакъла на Държавен куклен театър Варна по любимата на всички приказка „Пепеляшка“.
На 21 април „Среща на поколенията“ ще даде подиум за изява на Клуб за български народни танци „Добруджанци“ в Тервел с танцьорите от по-старите поколения. Това ще бъде първа самостоятелна мащабна проява на клуба от създаването му през 2015 г.
На 6 май- Ден на град Тервел са предвидени традиционните за повода Празнична литургия с водосвет и курбан за здраве, общински празник на фолклора с участие на самодейните колективи от всички читалища в общината. Подарък за жителите и гостите на града ще бъде концертът на ПФА „Странджа“ гр. Бургас.
На 8 май Школата по изобразителни и приложни изкуства при ЦПЛР „Малкият принц“ ще открие своята тематична изложба, посветена на 1300 годишнината от победната битка на хан Тервел над арабите в Канстантинопол. Произведенията ще бъдат експонирани във фоайето на втория етаж на общинска администрация.
Своята нова продукция Танцова формация „Каприз“ при ЦПЛР „Малкият принц“ ще ни представи на 9 май.
16 май е денят, в който Тони Димитрова ще ни гостува със спектакъла „Моите неизпратени писма“.
На 17 и 18 май двете гимназии в Тервел ще проведат последния учебен час и ще изпратят тържествено зрелостниците от випуск 2017/2018.
На 24 май с празнично шествие ще отбележим Деня на българската просвета и култура.
На 29 май ТПГ „Добруджанска огърлица“ и мъжката певческа група при НЧ „Д. Дончев-Доктора-1893“ ще представят своята нова сценична интерпретация на сватбените обичаи в тервелския край.
30 май е датата, на която ще бъде открита изложбата на Школата по керамика при ЦПЛР „Малкият принц“
На 31 май гости на тервелчани ще бъде Театрално-музикален център Разград с комедията „Любовта това съм аз“. На сцената на читалището ще видим любимите от телевизионния екран Робин Кафалиев и Латинка Петрова, участват още Таня Кожухарова, Цветана Благоева, Иван Иванов.
Честта да закрие дните на културата ще има ДФТА „Калинка Вълчева“ при НЧ „Д. Дончев-Доктора-1893“. Предстои датата на концерта да бъде допълнително уточнена.