Общество

Екипажите на военни кораби на Турция положиха цветя на Военните гробища в Добрич

Група военнослужещи от екипажите на турски кораби посетиха Добрич, за да поднесат венци на мемориалното военно гробище в града.

Подводница “Иньоню” (TCG I. Inonu) с командир капитан ІІ ранг Ерсой Акджа (CDR Ersoy Akca), патрулен кораб “Текирдаг” (TCG Tekirdag) с командир капитан-лейтенант Емре Гьочмен (LT Emre Gocmen) и спомагателен кораб “Даръджа” (TCG Darica) с командир капитан-лейтенант Мустафа Джомук (LT Mustafa Comuk) са част от участниците в ежегодното учение “Морска звезда-2018”, в което се включват сили и средства от турските военноморски и военновъздушни сили, както и кораби от бреговата охрана. Командир на групата кораби е капитан І ранг Гьокхан Гьок.
Целта на учението, провеждащо се в акваториите на Черно и Мраморно море, е да подобри оперативния капацитет на участващите сили, да развие военната им готовност и да допринесе за морската сигурност в Черно море. Като част от програмата на учението са предвидени визити на отделни групи кораби в пристанища в Грузия, Русия, Украйна, Румъния и България.
След отплаването си от Варна, на 2 април турските кораби ще проведат учение от типа “PASSEX” съвместно с кораби от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби на българските Военноморски сили.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.