Култура

Художничка от Добрич участва в изложба „Православни ценности”

В Плевен бе открита изложбата “Православни ценности”, посветена на 25-годишната от създаването на Интерпарламентарната асамблея по Православие (ИПАП) в България и страните членки на организацията. Това заяви на вернисажа плевенският народен представител Васил Антонов, организатор на културното събитие. Депутатът е инициатор за проекта като заместник-председател на Комисията по вероизповедания и парламентарна етика в Народното събрание и член на Международния секретариат на ИПАП.
Антонов подчерта при откриването на експозицията, че всички картини, които са показани в новоткритата галерия “Рос – Арт”, ще бъдат използвани за благотворителни цели. Творбите са създадени на пленер в Плевен, като художниците са поканени от плевенския живописец Огнян Кузманов, съорганизатор на събитието.
В експозицията са подредени творби на 12 български художници като част от картините са на тема “Православие”. Освен Огнян Кузманов, участват Николай Бузов – Русе, Петър Петров – Стара Загора, Лора Пармакова – Пловдив, Анна Топалова – Благоевград, Катя Христова – Казанлък, Весела Петрова – Шумен, Велина Сталева – Велико Търново, Нина Русева – София, Евгени Недев – Габрово, Венета Велева – Добрич и Димка Ставрева – Благоевград.