Култура

3000 лева събра благотворителният бал на читалище „Добрич 2017”

Благотворителния бал организира най-новото народно читалище„Добрич 2017”, съобщи председателят му Николай Нейчев. Целта му бе набиране на средства за ремонт на сградата, където се предвижда да се помещава културният институт. Само преди ден общинските съветници дадоха съгласие да се промени статутът на училище „Дора Габе”, за да може впоследствие част от него да се даде безвъзмездно под наем на читалището.

Балът се състоя в ресторант „България”. На това родолюбиво начинание откликнаха много истински българи. „Благодарим на всички участници в програмата и на гостите на събитието! Посредством търговете, томболата и личните дарения събрахме за каузата малко над 3 000 лв.”, сподели Нейчев. Той изказа благодарност на членовете на Обществения съвет, дарили лични вещи, както и на институциите, дарили предмети  и услуги, за търга и томболата – Община град Добрич, семейство Дарина и Ванко Иванови, ресторант “Вила ди Полета”, ДТ “Й. Йовков”, ДКТ “Дора Габе”, кино “Икар”, ОМЦ “З. Стоянов” , НЧ “Й. Йовков-1870″,”Алексия – Изида”, СБП – Добрич , СБХ – Добрич, Художествена галерия Добрич и др.

Специални благодарности той отправи на домакините от ресторант „България”, на “Лайънс клъб” – Добрич и индивидуалните дарители на финансови средства, на председателя на Общинския съвет Иво Пенчев и на кмета Йордан Йорданов.