Общество

Занимания по Горска педагогика в Седмицата на гората

Седмицата на гората в Държавно ловно стопанство Балчик ще бъде открита на 2 април с деца от града, а за по-големите е предвидено залесяване  в местността „Новия плаж“ и в ПП „Златни пясъци“. На следващият ден и деца от Шабла ще могат да залесят дръвчета, а на 4 април празникът ще бъде отбелязан, заедно с лесовъди ветерани, съобщиха от Държавното североизточно предприятие.

В ДГС-Добрич Седмицата на гората ще стартира със среща с медиите, а на следващият ден разсадник „Дъбово“ ще отвори врати за всички деца, които искат да се запознаят с професията на лесовъда. На 4 април ветерани лесовъди и граждани ще залесяват в горски парк „Дъбово“. Ден по-късно служителите на областна администрация Добрич и лесовъди ще залесят дръвчета на предварително определен участък.

Ден преди официалното откриване на Седмицата на гората в ДГС-Генерал Тошево ще организират излет с деца от ОУ „Христо Смирненски“ и разискване на тема: Децата на България – бъдещи стопани на гората в Европа. Официалното откриване на празници ще стартира на 2 април със залесяване в двора на стопанството под наслов „Гората дава живот“. На следващият ден ръководството на териториалното поделение организира Дискусионна кръгла маса и посещение на Демонстрационен учебен обект от колектива на стопанството. На 4 април граждани, организации, училища и детски градини ще получат фиданки от стопанството и ще ги залесят в зелените площи до прилежащите им сгради.

И в ДЛС-Тервел официалното откриване на Седмицата на гората ще бъде на 2 април. На следващият ден горските педагози на стопанството ще учат и играят с децата от ДГ „1 юни“, като в края на заниманията ще засадят и дръвчета в двора на учебното заведение. На този ден в стопанството ще гостуват и бивши служители.

Заниманията по Горска педагогика ще продължат на 4 април  с децата от различните школи в ОДК „Малкия принц“. Предвидено е откритият урок да бъде в местността „Хижата“. На следващият ден ръководството на ДЛС-Тервел и служители на общината ще засадят дръвчета в двора на църквата „Свети Георги“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.